Chelsea je bil v preteklih sezonah ekipa, ki je streljala za slavo ali pa je bila sposobna igrati "party-pooper". Danes ne.S porazom 5:0 na stadionu Emirates je Mauricio Pochettino ponovno postal pod pritiskom, nogometni dresi za otroke upanje na ponovno uvrstitev v Evropo pa je še daleč od gotovosti.Pred začetkom tekme so se pojavili pomisleki, ko sta začela igrati zvezdnik akademije Alfie Gilchrist in Benoit Badiashile, ki ni bil v formi. Po manj kot štirih minutah je Leandro Trossard izkoristil Gilchristovo naivnost in odprl rezultat.

Gilchrist in Marc Cucurella sta bila izpostavljena od samega začetka, krila Mykhailo Mudryk in Noni Madueke pa sta nudila le malo zaščite ob stalnem toku napadov. Nobeden od njiju ne bo nikoli uspel na tej ravni, če ne bosta dopolnila svojih napadalnih talentov.Ben White je po kotu, ko sta se Badiashile in Axel Disasi trudila obvladati svoje območje in sta bila videti preobremenjena, v končnici zakorakala v gol.

Sredino igrišča Chelseaja sta ustrahovala tudi fizična dvojica Declan Rice in Thomas Partey, kar je bila jasna poteza Mikela Artete, da bi izkoristil mehkobo v osrčju te drago zgrajene ekipe.Trio srednjih igralcev Enzo Fernandez, Conor Gallagher in Moises Caicedo ni obstajal, saj je Kai Havertz po dolgi žogi Martina Odegaarda dodal tretji zadetek.Enzo je bil najslabši od trojice, saj je bil po 66 minutah zamenjan, potem ko je skupaj s taktično slabim Mudrykom komaj kaj storil za svoje nasprotnike na sredini igrišča.

Chelsea tako na devetem mestu za prvouvrščeno ekipo Arsenala zaostaja 30 točk, otroški nogometni dresi  ob tem pa se mu je občutno znižala gol razlika.Če lahko za kakšen vidik igre Chelseaja krivimo predvsem Mauricia Pochettina, je to, da ni znal zgraditi trdne obrambne enote.To je najslabša obrambna sezona Chelseaja v zgodovini Premier League. Prepustili so 57 golov, kar je klubski rekord, do konca sezone pa je ostalo še šest tekem.Po dveh pozitivnih predstavah proti Evertonu in Manchester Cityju se je zdelo, da Chelsea napreduje.Vendar je vedno en korak naprej in en korak nazaj. V soboto Chelsea čaka gostovanje pri Aston Villi, kmalu zatem pa na Stamford Bridge prihaja Tottenham.