Двоспальне ліжко https://magdek.com.ua/ua/krovati/dvospalni-lizhka-nedoroho має бути досить просторим, щоб обидві людини, які сплять на ньому, почувалися комфортно, навіть якщо одному з них захочеться уві сні розкинутися зіркою.

Під час вибору варто орієнтуватися на ваші звички, габарити і параметри кімнати, в якій планується встановити каркас. Ліжко не повинне впиратися в стіни, тому якщо ширина приміщення всього 2-2.5 метра, від ліжка 2000 на 2000 мм варто відмовитися.

Але й свідомо стискатися до полуторки не варто - на 140 см ширини двом дорослим людям середнього зросту і середніх об'ємів буде затісно, отже, погіршиться якість сну.

Що ще потрібно врахувати:

  •     ортопедична основа завжди краща за плоску;
  •     зберігання в шухлядах під ліжком варто влаштовувати, тільки якщо немає іншого місця для цього - і постійно робити вологе прибирання, щоб не накопичувався пил;
  •     оптимальна висота ліжка - 30-40 см;
  •     спочатку потрібно обирати каркас і основу, тільки після цього матрац;
  •     сумніваєтеся в стійкості ліжка - беріть те, у якого є додаткові перехресні стяжки;
  •     якщо основа зроблена з дерева, уважно оглядайте її на предмет тріщин, великих сучків та інших пошкоджень.


Узголів'я може бути масивним, суцільним, може - фігурним і легким або зовсім відсутнім. Орієнтуйтеся на власні уподобання і варіанти розміщення спального місця.

Пам'ятайте: м'яке узголів'я і основа, оббита тканиною, вимагає особливого догляду: потрібно постійно прибирати пил з текстильних елементів.